Само за две седмици габровци предадоха чрез вендинг автоматите близо 3500 бр. пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета.

Една дама и двама господа са първите габровци, които достигнаха необходимия брой точки, събрани от предаването на отпадъчни материали. Те избраха да получат като награда раница, термос с чаша и корков офис комплект. Наградените споделиха, че продължават с предаването на отпадъци чрез вендинг системата, защото това ги мотивира да се грижат за опазването на околната среда и са убедени, че по този начин отпадъците се превръщат в ресурс.

Напомняме, че Община Габрово за първи път в България реализира вендинг система за обратно приемане на отпадъчни материали, а в замяна потребителите получават талони с точки, чрез които могат да получат различни еко награди.

Вендинг автоматите приемат пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета  и са разположени на две локации - предверието на спортна зала „Орловец“ (до билетния център) и фоайето на спортен комплекс „Христо Ботев“.

Пълният регламент може да видите ТУК.

Община Габрово благодари на всички участници в екологичната инициатива и очаква следващите наградени в първия работен вторник на месец юни, когато отново ще бъдат преброени точките и предоставени наградите.

Родители и специалисти - в разговор за рисковото поведение сред младежите
3 май 2022
Активни в пролетното почистване
4 май 2022