В началото на Страстната седмица Ротарианците в Габрово се събраха, за да дадат добро от сърце. Така е призовал Христос, когато изгонил търговците от храма. Заедно със свои приятели от габровските фирми Елви ООД и Ломан ЕООД, те дариха, чрез Социалния патронаж в града, козунаци и кисело мляко на пенсионерите.

В последните месеци мисълта и усилията на членовете на Ротари клубовете в страната са отдадени на това да се подпомогне държавата в създаване на нормални условия за живот на майките и децата, бягащи от войната в Украйна.

Основната мисия на Ротарианците е грижата за хората в местната общност, особено за социално слабите, за възрастните и за децата. Дните около Великден са още един прекрасен повод да се достави радост.

„Нуждите на нашите родители не са епизодични, или породени от моментен прилив на доброта. Стремим се да обединим нашите усилия с тези на нашите приятели извън клубовете, с фирми, които имат възможност и желаят заедно да правим добро. Стремим се да привлечем цялата габровска общественост, защото заедно можем повече.“, разказаха от Ротари клуба.

Ротарианците твърдо вярват, че да правиш добро е част от стремежа към щастие. Добротворчеството не свърша с отминаването на светлите празници. Майка Тереза е казала: „Не е важно какво и колко даваш, а колко любов влагаш в това, което даваш“. Именно тази любов стои в основата на днешното добро дело.

 

ИНФО ДЕН ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА „ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА МСП ЧРЕЗ ПОДОБРЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ“ ПО ОПИК
20 април 2022
Ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации" в Габрово
21 април 2022