Макар и необичайно студена пролетта дойде, а с нея и настъпи и периода на традиционното пролетно почистване. Тази година Община Габрово приканва всички жители да се включат в кампанията като почистим любимо място - нашата улица, пространството край блока, близката градинка или някоя зона за разходка и почивка.

Инициативата „Пролетно почистване 2022“ се организира от Община Габрово и ще продължи почти месец - от 20 април до 15 май 2022г. По време на кампанията всеки габровец, а защо не и негов гост, ще може да се включи като почисти района около дома си, градинката в квартала или пък излезе извън пределите на града и почисти замърсени територии.

Може да се включите в кампанията „Пролетно почистване 2022“ като заявите участие на тел.: 066 818 311 или на e-mail: v.koleva@gabrovo.bg.

Необходимо е да изпратите следната информация:

  • район на почистване
  • дата и часови диапазон за почистването
  • контейнерна площадка (при почистване в града) или зона (при почистване извън града), където ще оставите събраните отпадъци
  • численост на екипа
  • телефон за контакт
  • заявка за чували и ръкавици (при желание)

Община Габрово осигурява чували и ръкавици за всички регистрирани участници. Чували и ръкавици може да получите след предварителното им заявяване на посочените по-горе телефон и e-mail. Материалите се получават в сградата на Община Габрово (официален вход), всеки четвъртък от 21.04.2022г. до края на кампанията, от 8:30 до 17:15 часа.

В зависимост от спецификата на посочените райони ще бъде осигурено транспортиране на събраните отпадъци. В случай че почистваната територия е в рамките на града, то събраните отпадъци следва да бъдат оставени на контейнерната площадка.

Ще сме благодарни, ако ни изпратите снимки ПРЕДИ и СЛЕД почистването, което Вашият екип ще направи, а ние ще ги публикуваме, за да покажем дадения от Вас добър пример. Екипите с най-активно участие и атрактивни снимки ще получат еко награда.

 

Проблемът с отпадъците, изхвърлени съвсем неправомерно край домовете ни, в градинките, на улицата, край пътя или до любимата ни пейка в парка можем да решим заедно в дните на Пролетното почистване – от 20 април до 15 май 2022г.

Временно ограничение на движението по ул. „Хан Аспарух“, поради ремонтни дейности /обновена/
19 април 2022
ИНФО ДЕН ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА „ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА МСП ЧРЕЗ ПОДОБРЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ“ ПО ОПИК
20 април 2022