Доброволците от Младежки съвет по наркотични вещества подариха на своите връстници приключенска онлайн игра за телефони през пролетната ваканция. За  реализирането на играта “Game of phones” доброволците работиха много усърдно и създадоха сайт – www.gopgame.ga.

От 4 до 7 април всички габровци на възраст между 10 и 30 години имаха възможността да се включат в предизвикателството и да опознаят град Габрово. Всеки играч получи различно трасе с 9 културни забележителности, фотографирани в близък план, задачата да ги разпознае, открие и да си направи снимка с тях. Младежите имаха право да използват и подсказки, които обаче им отнемаха точки. След всеки познат обект участниците получаваха кратка информация за неговата история, а в края на играта трябваше да попълнят тест, който да провери знанията им за изминатия маршрут. Времето, за което всеки е завършил играта, също беше от значение за крайното класиране.

На сайта се регистрираха 40 участника, но само 9 от тях успяха да изпълнят всички задачи и да завършат успешно.

Най-добрите бяха отличени по време на Здравеняшкото парти, организирано на 8 април от Младежки център-Габрово.

Всички, които успяха да се справят с предизвикателството и да завършат играта, получиха грамота за доброто си представяне, а първите трима спечелиха и награди – ваучери за магазин за черна и бяла техника.

С най-добро време и с отлични познания за нашия град се представи Виктория Цветкова, която завоюва първо място и получи ваучер на стойност 150 лева. На второ място се класира Рая Иванова – тя бе наградена с ваучер на стойност 100 лева, а почетното трето място бе за Симеон Цанев, който си тръгна с ваучер на стойност 50 лева.

Младежите споделиха, че са се забавлявали много по време на играта, научили са много нови неща и са щастливи от участието си.

От своя страна организаторите заявяват, че вече обмислят второ издание на “Game of phones”.

 

Акцент на месец април в галерия "Христо Цокев"
11 април 2022
Обучение за домоуправители
12 април 2022