В рамките на традиционната Седмица на гората, която тази година се провежда от 4 до 10 април, Изпълнителна агенция по горитe организира в цялата страна кампании, свързани със залесяване и почистване на горски територии.

Кампанията на държавните горски и ловни стопанства по места, заедно с дирекциите на природните паркове и регионалните дирекции по горите включва мероприятия за почистване на горски територии  с доброволци и граждани. На 8 април, петък, ДГС - Габрово и ДПП „Българка“ ще извършат почистване на горски територии с ученици в районите на местността Градище и Соколския манастир.

Днес ръководството на Община Габрово и служители от администрацията участваха в засаждането на 180 фиданки на горски терен в местността Градище.

Благодарим на екипа от Държавно горско стопанство – Габрово за съдействието и полезните съвети как да засадим крехките фиданки, за да имаме хубава борова гора след години! С удоволствие си изцапахме ръцете, очакваме с нетърпение и следващата съвместна инициатива.

Част от проявите, посветени на Седмицата на гората включват и провеждането на образователни игри и събития с деца от училища и детски градини от горски педагози.

Любовта и екологията се срещат в спектакъл
6 април 2022
Вече две вендинг машини за отпадъци в Габрово
6 април 2022