На 1 април, но съвсем не на шега, Сдружението на Местните Ентусиасти Шеговито Настроени Относно Нещата Естествата Щенията и Обобщенията /#СМЕШНОНЕЩО/ пуска в циркулация до 21 май две много важни съобщения:

Конкурс за карнавална картина и Конкурс за карнавална витрина.

И за да разсеем всякакви спекулации, хиперболизации, адаптации и манипулации по темата, Карнавалът в Габрово през 2022 година ще се проведе на 21 май /събота/, в традиционния си пищен вариант, шествайки по известното вече трасе – от площад „Възраждане“ до кръговото кръстовище на Консултативна поликлиника.

За най – запалените и изтънчени карнавалисти ще има седалкова трибуна с места, които съвсем скоро ще бъдат пуснати в продажба.

Въпреки, че екипът на #СМЕШНОНЕЩО не разполага с кристална топка, с която да провижда в бъдещето, историята за пореден път доказва, че някой или нещо в това сборище има пророчески наклонности. От „Шоуто трябва да продължи“, „Няма такава държава, но има такъв град“, „Маски горе“, „Габрово между изтока и запада“ до тазгодишното „КОТ ДОДИ, ГАТ/Д ДОДИ“ все сме в тренда, някак си почти случайно.

Тази година сценарият реже като бръснач /защо ли?/, ненадминатите майстори в карнавалната работилница вече са скроили шапката на един и са махнали главата на друг, шият се костюми на мажоретки, старлетки и актуални еднодневки.

Меломаните ще имат удоволствието да се поизпотят със звездите от C+C Music Factory, ще отмерват времето със C Block, а г-н Вейн безуспешно ще звъни по телефона на Culture Beat. Българското участие в концерта на открито ще бъде с група „Остава“, която ще стартира турнето си от Габрово.

В небето освен прекрасните илюминации подготвяме и друга изненада, но за нея, както и за още интересна и важна информация – следете ни!

Изменение и допълнение на Програмата за ползване на хуманитарна помощ
31 март 2022
Временно ограничение на движението по ул. „Генерал Дерожински“
1 април 2022