На 25 март, петък, госпожа Мария Габриел, еврокомисар по Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж, пристига на работно посещение в Габрово. В рамките на визитата си госпожа Габриел ще се срещне с кмета на града, с ректора на Техническия университет и с ръководителя на Регионалния иновационен център „Амбициозно Габрово“. Ще бъде разгледан Технологичният парк към Техническия университет, който включва общо 18 лаборатории, изградени по проекти за центрове за компетентност и върхови постижения в сферата на квантовите технологии, цифровизацията, големите данни и енергоспестяващите системи и технологии.

По-късно еврокомисарят ще разгледа „Дома на хумора и сатирата“, където ще и бъде представена идеята за създаване на Филиал „Център за съвременно изкуство „Кристо и Жан - Клод“ към Музея.

Посещението ще завърши с дискусия в библиотеката на Технически университет - Габрово с представители на академичната общност, студенти, преподаватели, местни иновативни компании и културни институции на тема „Европейските фондове в подкрепа на образованието, научните изследвания, иновациите, културата и младежките инициативи“.

Напомняме - публично обсъждане на бюджета на Общината за 2022 г.
22 март 2022
Временно ограничаване на движението по бул. "Христо Смирненски"
23 март 2022