В деня, в който искаме и даваме прошка – Сирни заговезни – габровци разтвориха сърцата си за тези, които не могат да говорят, но знаят да обичат - четирикраките обитатели на приюта за безстопанствени животни в Габрово.

Дарението включва 166 кг суха гранулирана храна и 15 бр. консерви, а инициативата е на жители на Габрово, обединени от любовта към животните. Всеки месец, под формата на дарение, Приютът получава между 70 и 90 кг гранулирана храна и около 20 бр. консерви. Предоставят се и други лакомства за животните, както и одеяла, които са от особено голямо значение в студените дни и нощи.

Ако искате и Вие да помогнете, това може да се случи всеки ден от 10:00 до 15:00 часа на място в Приюта или в магазините за домашни любимци „Рокси“, които от миналата година си партнират успешно с него при реализирането на съвместни кампании, свързани с осигуряването на храна за животните. Повече информация за нуждите на обитателите може да получите на телефон 0886 788077. А най-голямата потребност на животните, напомнят от Приюта, е те да имат дом – топъл, уютен и изпълнен с любов. Своето място от началото на годината досега откриха 18 обитатели, които вече биват наричани домашни любимци. За 2021 година броят им е близо 100.

Останалите чакат своя осиновител, а това може да сте Вие!

 

 

Благотворителен базар на социалните услуги в Габрово на 15 март
11 март 2022
Габрово внесе 18 проекта по ПУДООС
11 март 2022