На 24 и 28 февруари от 14:30 часа ще се проведе училищният кръг на традиционното за гимназията състезание по професии „Най-добър млад готвач“, „Най-добър млад сервитьор-сомелиер“ и „Най-добър млад барман“. Ще участват ученици от десети и единадесети клас от професиите „Ресторантьор“ и „Готвач“.
Бъдещите готвачи ще приготвят основно ястие – вариация на Пиката от свинско контрафиле с трикомпонентна гарнитура и сос по предварително зададена кошница с продукти.
Сервитьорите ще заредят маса за консумация по определено меню за два куверта. Ще сервират студено предястие и основно ястие с подходящо вино и ще декантират червено вино.
Барманите ще се състезават с коктейл „Дайкири“, бързо миксиране, и интерпретация на лимонада.
Професионално жури с представители от фирми, партньори на училището, ще оцени уменията на учениците. Класиралите се ще вземат участие в регионалния кръг на състезанието.
Домакин на регионалното състезание ще бъде ПГТ „Пенчо Семов“ – Габрово.