На 26-ти и 27-ми февруари илюзионисти от Балканите и Европа се събират за деветото издание на най-големия фестивал за илюзия на Балканите - Магична среща „Златна котка“ в Габрово, където ще се борят в безмилостна надпревара за голямата награда. Над 100 магьосници взимат участие във фестивала ежегодно, а това издание предвещава нов рекорд на посещаемост.

Тази година специални гости ще бъдат Марио Лопез и Джошоуа Джей.

През 2015 година Марио Лопез печели първо място на най-големия форум за илюзия ФИСМ. Същият е създател на един от най-известните илюзионни трикове в света, натрупал стотици милиони гледания във всички социални платформи, по-известен като “Фокусът с цигарите”.

Да попаднеш в рекордите на Гинес никак не е лесна задача, особено в конкретния жанр, свързан с трикове с карти. Е, за Джошуа Джей това е просто част от изключително богатата му автобиография. Носител на приза “Световен шампион” на близка магия, носител на статуетката Fool Us от Пен и Телър и редовен гост на късните телевизионни шоута, като шоуто на Джеймс Кордън и шоуто на Джими Фелън.

Впечатляващият галаспектакъл на събитието ще се състои на 27.02 от 20:00 в зала “Възраждане” в Габрово. В програмата, освен двамата световноизвестни гости, участие ще вземат още илюзионисти от Амстердам, Сърбия, Румъния, Гърция, България и разбира се тазгодишният носител на приза “Златна Котка”. Кой ще бъде той? Предстои да разберем!

Магична среща „Златна котка“ е най-мащабното магично събитие в България и на Балканите и се реализира с подкрепата на Община Габрово.

Онлайн въпросници в помощ при превенция на употребата на наркотици
23 февруари 2022
Кулинарно състезание по професии в гимназията по туризъм в Габрово
23 февруари 2022