В навечерието на един от най–любимите празници на малки и големи – 1-ви март, ще се проведе благотворителен базар в помощ на терапевтичния център „Свети Илия“който се намира в село Поповци.

Инициативата е под надслов „Купете мартеници с кауза“ и е по идея на фейсбук групата „Добрини за Габрово“. Кампанията цели да подкрепи хората със зависимости, които в момента провеждат лечение. Центърът е на самоиздръжка и разчита основно на дарения и такси от онези семейства, които могат да си го позволят.

Освен мартеници базарът ще предложи ръчно направени подаръци, аранжировки, свещи, декорации, картини, плетива и други оригинални изделия. Те са изработени от потребителите на центъра и от възпитаници на детските градини и училищата в Габрово, различни творци, представители на социалните услуги и обикновени хора.

Благотворителният базар ще бъде разположен в спортна зала „Орловец“ от 10:00 до 16:00 часа през почивните дни – 26 и 27 февруари 2022 г.

„Нека се обединим и да помогнем с много любов и съпричастност. Нека дадем шанс на тези, които имат нужда от подкрепа, за да осъществят мечтите си и отново да бъдат пълноценни дъщери и синове, съпрузи и съпруги и най-вече – майки и бащи!“, призовават организаторите.

 

„Красива България“ одобри проект на ТУ за битовата къща до Интеграла
21 февруари 2022
Онлайн въпросници в помощ при превенция на употребата на наркотици
23 февруари 2022