Две срещи от поредицата „Новите лидери“ на Фондация „Каузи“ ще се проведат в Габрово на 8 февруари 2022 г. Началото ще бъде дадено в 10:30 часа с онлайн младежка дискусия под надслов „Кои са устойчивите лидери?“. Целта е младите хора да обсъдят предизвикателствата и да получат обективна информация, която да подпомогне включването им в обществения живот. Те ще търсят актуални примери по темата, които биха могли да последват.

Партньор на събитието е Технически университет – Габрово, а желаещите да участват могат да последват линка за включване.

Втората дискусия е насочена към представителите на бизнеса и ще започне в 12:00 часа. Тя ще се проведе присъствено в „Музея на хумора и сатирата“ при спазване на противоепидемичните мерки. По темата „Възможно ли е ново начало?“ са поканени хора от академичните среди, гражданския сектор, държавната администрация и бизнеса. Идеята е да се очертаят тенденциите на предстоящия период за икономическо и социално възстановяване.

По време на събитието ще се състои премиера на книгата „Лидери за ново начало“. Тя съдържа 28 истории за съвременни лидери от цял свят. Участието е безплатно, но с предварителна регистрация на имейл office@kauzi.org или на телефон 0876 247 334.

Дискусиите са организирани с подкрепата на посолството на Франция в България. Повече за инициативата можете да научите на www.leadersforanewbeginning.org.

Лектори

д-р Марина Стефанова – специалист по корпоративна социална отговорност в мултикултурна и трансгранична среда. Главен асистент в Стопански факултет на Софийския университет, консултант по програма „Бизнес за резултати“ на УНИЦЕФ в България и председател на Българската асоциация на специалистите по корпоративна социална отговорност. Създател и директор на мултимедийната информационно-образователна програма „CSR AdviceBox“.

д-р Жюстин Томс – дигитален номад и един от интернет пионерите в България. Университетски преподавател, сериен онлайн предприемач и автор на книги. Специализира в областта на дигиталните медии и комуникации, образова, насърчава и оказва поддръжка на хората със заложби в тези области.

Покана за публично обсъждане на Стратегията за интелигентна специализация
3 февруари 2022
Зимна обстановка в община Габрово на 4 февруари
4 февруари 2022