До края на месец януари продължава регистрацията в първия български инкубатор по роботика (Robotics Incubator).

Инициативата цели в рамките на 6 месеца да подпомогне 10 идеи в сферата на роботиката, дроновете, IоТ, машинното зрение или изкуствения интелект да достигнат до завършен прототип. Основен организатор е Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (PARA).

PARA Robotics Incubator ще предостави на участниците над 100 часа менторска помощ от инженери, достъп до лаборатории и развойни центрове за прототипиране, както и закупуване на необходим хардуер за проекта като платки, двигатели, сензори, управляващи блокове и други необходими материали.

Сред менторите на обучителната програма са компании като ФЕСТО, „Шнайдер Електрик“, „Вангавис“, ABB, „ФАНУК – България“ и други. Същевременно „София Техпарк“, „Милара“, центъра за споделени иновации „Резонатор“, „MОС Роботикс“, „Рапид Прогрес“, РАИС, Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас и „БГ Роботс“ ще предоставят достъп до лабораториите и развойните си центрове в седем града.

Знанията, които младежите ще придобият и подобрят, са в областите: дизайн мислене, създаване на продуктов прототип, навигация и манипулация, машинно зрение, колаборация, машинно самообучение и изкуствен интелект, както и намиране на партньори за тестване и купуване на технологията.

Кандидатстването е отворено до 31 януари 2022 г. Приемат се екипи, както и самостоятелни основатели на възраст над 14 години. Повече за инициативата можете да намерите в сайта на организатора.

Инж. Деян Дончев, зам. кмет: „Бюджет 2022 включва допълнително осветяване на пешеходните пътеки по основни улици и светофарна уредба на ул. „Свищовска“
12 януари 2022
Зимна обстановка в Община Габрово към 8.00 часа на 13.01.2022
13 януари 2022