Повече от 15 часа продължава снеговалежът в Габрово. В града снежната покривка е 5-7 см., на Шипка и Узана снегът достига 15 см.

Проходът Шипка се почиства непрекъснато, проходим е при зимни условия. Температурата е минус 4 градуса, видимостта е намалена. На върха духа силен вятър, който е предпоставка за образуване на навявания.

Вътрешните улици към базите в месността Узана се почистват. В града главните улици, подходите към лечебните заведения, градини, училища и др. са почистени и обработени, влиза се поетапно в малките улици.

Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт се изпълняват. Пътищата към населените места в общината се почистват и обработват, снежната покривка по високите части достига 10 см. Няма населени места с нарушено електроподаване.

На дежурните телефони на Община Габрово няма получени тревожни сигнали.

Предвид отрицателните температури и предстоящото по-голямо застудяване, Община Габрово призовава гражданите да бъдат изключително внимателни при придвижването си – както шофьорите, така и пешеходците.

Заради неблагоприятната метеорологична обстановка в цялата страна е препоръчително да се избягват дългите пътувания или, ако е наложително, автомобилите и водачите да са добре подготвени за зимата

Народно читалище „Будителите 2017” – Габрово обяви ежегодния конкурс „Събитие в областта на културата – Габрово 2021”
10 януари 2022
Акцент на месец януари в Художествена галерия "Христо Цокев"
11 януари 2022