Местният парламент единодушно подкрепи предложението на Община Габрово да бъде предоставена еднократна финансова помощ в размер на 4 000 лв. на майката на 9-годишно момиченце от Габрово за провеждане на месечен курс на рехабилитация на детето.

9-годишната Полина се нужда от специални медицински грижи, поради генетично заболяване и хромозомна аномалия. Направени са й няколко операции в болници в България. Успоредно с това, тя минава през лечения и рехабилитации в различни болници и центрове в страната.

През годините разходите за лечение, рехабилитация, прегледи, лекарства и др. са заплащани от семейството. Към момента родителите изпитват затруднения за осигуряване на средства за поредната серия от рехабилитации на детето, които са изключително необходими за постигане на напредък в неговото двигателно и психическо развитие.

По време на заседанието, чрез докладчика на предложението, беше изразена благодарността на майката на детето за съпричастността, която Общински съвет проявява, подкрепяйки неговото лечение.

 

Следим качеството на въздуха с нова система
30 декември 2021
Честита Нова 2022 година, Габрово!
1 януари 2022