Състезателите на габровския клуб „Акро-арт“ гостуваха на кмета на града Таня Христова. Те ѝ разказаха за участието си на 28-то Световно първенство по скокове на батут, двоен мини батут и пътека за подрастващи в Баку, Азербайджан, където клубът се представи отлично. Подариха ѝ и интересен сувенир със снимка на отбора.

Петима възпитаници на треньорите Александър Борисенко, Милена Станчева, Цветан Бояджиев, Вилияна Камбурова, Неделина Борисенко, Николай Голчев и Юлиан Георгиев участваха в първенството на планетата, като четирима от тях бяха абсолютни дебютанти. Именно две от момичетата, които за пръв път скачаха на състезание от такъв ранг, донесоха най-доброто класиране за „Акро-арт“ в Баку. Радост Пеева и Аделина Ангелова завоюваха четвърто място в света в дисциплината батут-синхрон при момичетата на възраст 11-12 години. Двете габровски момичета останаха на точка и четири десети от бронзовите отличия.

Радост Пеева участва и в още един финал – на батут индивидуално при момичетата на възраст 11-12 години. Тя влезе сред най-добрите със седми резултат от квалификациите, а във финала заслужи пета оценка. Само две десети не ѝ достигнаха за бронзовия медал.

Близо до участие във финал на световно първенство беше и друга габровска дебютантка – Виктория Йовчева. Тя и партньорката ѝ Александрина Драганова (Енчо Керязов, Ямбол) заеха 10-то място в квалификациите на дисциплината батут-синхрон при 15-16 годишните.  

Много силно участие на световното в Баку направи и Михаел Митев при младежите на възраст 17-21 години. В конкуренцията на общо 49 състезатели Михаел зае 12-то място в квалификациите на батут и съвсем малко не му достигна за участие във финала.

Обобщени резултатите на габровските състезатели са следните:

Радост Пеева – 5 м. индивидуално, 4 м. на синхрон

Аделина Ангелова –  4 м. на синхрон

Деница Маринова – 38 м. индивидуално

Виктория Йовчева – 10 м. на синхрон, 32 м. индивидуално

Михаел Митев – 12 м. индивидуално

Учениците от Габрово и гимназия "Сейджо" отново се срещнаха онлайн
20 декември 2021
Никола и Михаела от ДГ „Радост“ – прекрасните полазници в Община Габрово
20 декември 2021