На 13 ноември 2021 г. от 13:00 часа ще се състои откриването на обновения стадион "Христо Ботев". За реконструкцията на пистата и терена Община Габрово кандидатства с проект пред Министерството на младежта и спорта като модернизацията на съоръжението включва нова естествена трева за игрището, изграждане на съвременна поливна система и подмяна на дренажните тръби. Игралното поле е оразмерено и са доставени нови футболни врати.

На прилежащата към терена лекоатлетическа писта (400 м) и съоръженията към нея е положена съвременна настилка. Заложени са шест коридора с покритие тип „ин ситу“, както и сектори за тласкане на гюле, хвърляне на диск и копие, скок на дължина, троен и овчарски скок, бягане с препятствия.

В началото на церемонията параолимпийският вицешампион Християн Стоянов ще даде символичен старт на щафетно бягане на новата писта, а приятелски мач между отборите на ОФК „Янтра“ Габрово и ФК „Етър“ Велико Търново ще сложи началото на ползването на футболния терен. В полувремето е предвидена игра с публиката, а някои от феновете ще имат възможността да спечелят ВИП карта и сезонна карта.

Входът за зрители е свободен. Съгласно актуалните към момента изисквания на здравните власти, на стадиона ще се допускат само лица притежаващи зелен сертификат (ваксина, ПСР-тест или антигенен тест). За тези, които не разполагат с такъв, но искат да посетят събитието, от 10:00 часа пред входа на стадиона ще бъде разположена мобилна лаборатория за бърз антигенен тест. Изследването е с цена от 10 лева.
За лица под 18 годишна възраст не се изисква зелен сертификат.

„КОТ ДОДИ, ГАТ/Д ДОДИ“ е темата на Карнавал Габрово 2022, който ще се проведе на 21 май
11 ноември 2021
Младежи се срещнаха с аналоговата фотография в проекта “Синьо лято” с RadLab Studio
12 ноември 2021