„КОТ ДОДИ, ГАТ/Д ДОДИ“ е темата на Карнавал Габрово 2022, който ще се проведе на 21 май. 

Темата бе съобщена от кмета на Габрово Таня Христова, която завъртя пясъчния часовник и даде старт на петото годишно време - карнавалното. То се характеризира с добро настроение, слънце в душата и добри идеи, започва от 11.11 и завършва с провеждането на карнавала. 

Денят бе белязан и с едно специално събитие - предизборен дебат. Дебатът се проведе между двама обещаващи кандидати /защото обещаха много неща/ за кот доди, гат доди - Пульо Келешев и Великан Хвърчилков, издигнати от Сдружение на Местни Ентусиасти Шеговито Настроени Относно Нещата, Естествата, Щенията и Обобщенията  - „СМЕШНО НЕЩО“.

Кандидатите представиха предизборните си платформи пред струпаното множество в центъра на града, а със задачата да управлява дебата се беше нагърбила водещата Дрънка Кривошапкова. За разлика от всички други кандидати, двамата габровци бяха ориентирали своите обещания силно към своите съграждани и отколешни техни мечти и стремежи - превръщане на Янтра в плавателна река, кръгово кръстовище, тунел под Шипка и електрическа тротинетка за всеки габровец. Не бива да се подценява и 100 процента постижимото обещание за разпростиране на община Габрово на три морета. Обещаха се и нови закони: да се забрани домашните любимци да се хранят по-малко от един път на ден, да се забрани снимането на котки от януари до април без специално разрешение, да се забрани на уличните котки и да се въведе правило за три деца в семейство, с което да се реши демографската криза в страната.

Тъй като купуването и продаването на гласове е престъпление, кандидатите не раздадоха нищо!

Повече снимки от деня можете да видите във Фейсбук!

Приключиха дейностите по проект „От хартията до книгата... и след това“ на РБ „Априлов – Палаузов“
11 ноември 2021
В съботния ден елате на стадиона
11 ноември 2021