БФЛА одобри кандидатурата на град Габрово и клуб „Тот атлет“ да приемат първенството на открито за момчета и момичета до 14 години през 2022-ра година и това беше съобщено с писмо до кмета Таня Христова, подписано от президента на БФЛА и Европейската атлетическа асоциация - Добромир Карамаринов.

Националният шампионат за състезателите под 14 години ще се проведе на обновената лекоатлетическа писта на стадион „Христо Ботев“. В тази възрастова група надпреварата е на четирибой. Дисциплините са: 60 метра гладко бягане; 60 метра бягане с препятствия; скок дължина или скок височина; тласкане на гюле или бягане на 600 метра за момичетата и 800 метра за момчетата.

Датите, които са заложени в спортния календар на БФЛА за НШ при 14-годишните, са 28-29 май. На 29 май, веднага след края на първенството, ще се проведе и традиционният турнир „Никола Вълчанов“, в който ще вземат участие по-големи състезатели, включително мъже и жени. Очаква се за двете прояви да пристигнат около 400 лекоатлети от клубовете в страната.

Това ще бъде първата голяма проява на новата лекоатлетическа писта на стадион „Христо Ботев“. Община Габрово кандидатства през октомври миналата година с проект за реновирането ѝ, който беше одобрен и финансиран от Министерството на младежта и спорта по Наредба №4 за изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост. Президентът на Европейската атлетическа асоциация и БФЛА и член на съвета на Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) - Добромир Карамаринов, демонстрира своята голяма любов и уважение към Габрово – градът, от който започна неговия път в голямата лека атлетика и също даде принос, за да придобие обектът завършен вид. С личното му съдействие  беше осигурено чисто ново лекоатлетическо оборудване за провеждане на тренировъчен процес и състезания на новата писта – скочище за висок скок, хърдели, гюлета, дискове, копия, стартови блокчета и др., производство на световно известната марка „Поланик“. 

Габрово е един от трите града, които ще приемат Националните шампионати по лека атлетика на писта на открито през 2022 година. Другите два са София и Велико Търново. В столицата ще се състоят първенствата по многобой и тези за юноши и девойки под 18 и под 20 години. Във Велико Търново ще се проведе най-интересният шампионат - този при мъжете и жените, съвместно с надпреварата при състезателите до 16 години.

Домът на културата с главна роля в мултивизуална продукция (видео)
2 ноември 2021
Допълнително курсове на линия 5 за Задушница в събота
3 ноември 2021