Талантливи студенти от Технически университет – Габрово ще могат да се възползват от стажантската програма на китайския технологичен гигант „Хуауей“ (HUAWEI) „ICT Talents Training – Huawei SFTF Scholarship Program“.

Възможността е факт от подписания днес договор за сътрудничество между учебното заведение и „Хуауей Технолоджис България“ ЕООД.

Програмата е една от основните социално-отговорни инициативи на азиатската фирма и има за цел да подготви младите специалисти със знания и умения за успешна кариера.

За да достигнат до финалния кръг, кандидатите ще трябва да преминат онлайн обучение и да положат успешно изпит. Най-добрите студенти ще спечелят стипендия, стаж и възможност да се сертифицират в няколко области. 

По време на посещението си в нашия град генералният мениджър на „Хуауей Технолоджис“ за България Ли Дзие е разгледал лабораториите в Технологичния парк на ТУ, които използват разработки на HUAWEI.

Компанията ще реализира събития за популяризиране на дейността си и ще подкрепя развитието на нови проекти и технологични решения с участието на Технически университет – Габрово (ТУ).

На снимката от ляво надясно: Генералният мениджър на „Хуауей Технолоджис България“ Ли Дзие и ректорът на ТУ – Габрово проф. д-р инж. Илия Железаров © ТУ – Габрово

Свещичките на читалище "Будителите" осветиха библиотеката в чест на 160-ия ѝ рожден ден
2 ноември 2021
Домът на културата с главна роля в мултивизуална продукция (видео)
2 ноември 2021