Община Габрово обяви обществена поръчка за „Доставка на фабрично нов автомат за обратно изкупуване на опаковки - пластмасови бутилки “PET” и алуминиеви кенчета „CANS” по проект „Изпълнение на пилотен демонстрационен проект в областта на управлението на отпадъците на територията на гр. Габрово“, финансиран по ОПОС 2014-2020 г.

Вендинг машината ще бъде първото по рода си функциониращо устройство в България, което ще повиши качеството на разделно събраните материали, а за потребителите ще бъдат осигурена система за бонифициране чрез различни екологични материали.

Основните изисквания, предмет на обществената поръчка, включват:

  • Доставка, инсталиране и сервизна поддръжка на  фабрично нов автомат за обратно приемане/изкупуване на отпадъчни бутилки и кенчета
  • Обучение за работа с машината и обслужването й
  • Автоматът да разполага със система за разпознаване по баркода/формата на опаковката, като следва да разпознава и приема най-малко опаковки от алуминиеви кенове (CANS) и пластмасови бутилки - Полиетилентерефталат (PET)
  • Автоматът да разполага със софтуер и хардуер, който да позволява различни схеми и опции за програми за насърчаване на потребителите за обратно предаване на отпадъчните материали
  • Автоматът следва да отговаря на всички нормативни изисквания за използване и експлоатация в рамките на ЕС.
  • Срок на  гаранционна отговорност не по-кратък от 24  месеца

Линк към процедурата: https://app.eop.bg/today/164809

Срок за получаване на оферти за участие: 1 ноември 2021г., до 23:59 ч.

Въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки за периода 18 - 31 октомври
15 октомври 2021
Над 70 рисунки в конкурса „Умножи доброто“, посветен на 100 години БМЧК
15 октомври 2021