Предпазливо, заради ситуацията с Ковид 19, но здравословно и в зелено, Габрово ще се включи в Световния ден на ходенето – 3 октомври. Националната проява се организира за 29 път от Българска федерация спорт за всички /БФСВ/, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Целта ѝ е да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесната, достъпна и естествена физическа активност – ходенето.

Затова на 3 октомври, между 9 и 18 часа, ще откриете транспарант на проявата в парк „Градище“ – любима дестинация на габровци. Елате дотам пеша, снимайте се на транспаранта и публикувайте снимката във фейсбук с хаштаг #GabrovoGreenLeaf. След това, през седмицата, заповядайте в Община Габрово, за да вземете своята награда-спомен от това малко предизвикателство.

И още нещо.

Защо по пътя до Градище и обратно, всеки от нас не вземе по една найлонова торбичка и я напълни с отпадъци? Така това красиво и обичано място ще стане още по-чисто и приятно, а ние ще сме се отблагодарили на природата за прекрасния ден, който ни е подарила.

Проявата няма начален и краен час, нито специален маршрут, по който да минете. Изберете ги сами. Спазвайте противоепидемичните мерки и използвайте повода за един здравословен и зелен семеен ден.

Защо хаштаг #GabrovoGreenLeaf ?

Както знаете Габрово е носител на екологичната награда на европейската комисия „Европейски зелен лист“ за 2021 г. Тя отличи зелените политики на града ни – стремежът да живеем екологично, енергийно ефективно и ангажирано с проблемите на природата. Гордеем се с това, че градът ни е единственият в Източна Европа, който е получавал отличието. А повече за "Европейски зелен лист" можете да научите в линка

 

МБАЛ "Д-р Тота Венкова" Габрово се нуждае от доброволци
1 октомври 2021
Обучение от серията „Застъпници за природата“ в Габрово
1 октомври 2021