Габровската компания „Подемкран“ АД  https://podemcrane.com/ дари 60 000 лв. на Община Габрово по случай своята 60-годишнина. Парите, по волята на дарителя, ще бъдат използвани за обезпечаване на услугата „Домашен социален патронаж“. С тях ще бъдат покрити таксите на ползвателите на услугата за три месеца.

„Домашен социален патронаж“ е услуга в помощ на лицата, които са затруднени или не са в състояние сами да организират и задоволят своите жизнени и битови потребности. На потребителите се доставя приготвена храна, включваща супа, основно ястие, десерт и хляб, съобразена с диетичния режим, предписан им от личен лекар. Услугата включва още поддържане на личната хигиена и хигиената на жилището, помощ при пазаруване и заплащане на месечните сметки /със средства на потребителите/, съдействие за издаване на различни видове документи, уреждане на въпроси, свързани с получаване на социални помощи, пенсии, осъществяване на контакти с членове на семейството и близки.

В момента от услугата се възползват 280 потребители.

Договорът за дарение беше подписан от кмета на Габрово Таня Христова и изпълнителния директор на „Подемкран“ АД Георги Стоименов.

„Подемкран“ АД е сред водещите в света доставчици на кранови компоненти, предназначени за кранопроизводители и крайни клиенти. Наследник е на електротелферния завод Подем (ЕТЗ Подем, град Габрово).

 

Приказка за Еньовата буля, за други вълшебства и чудеса по Еньовден
29 Септември 2021
Мобилен пункт за ваксинация на 2 октомври
30 Септември 2021