От няколко седмици „Диагностично консултативен център I Габрово“ ЕООД разполага с нов скенер на световния лидер в областта на медицинското оборудване – Siеmens. Това е последно поколение многослайдов, мултидетекторен, спирален компютърен томограф и е най - модерната такава апаратура на територията на област Габрово.  Скенерът е закупен със собствени средства, заложени в инвестиционната програма на ДКЦ I Габрово ЕООД.

Siеmens Somatom Go.Now е на разположение на нуждаещите се от гр. Габрово, региона и страната за всички типове изследвания на глава, гръбначен стълб, бели дробове, корем и коремни органи, малък таз, пикочно-полова система, опорно-двигателен апарат и 3D реконструкции.

За разлика от другите скенери новата апаратура има и DEXA остеодензитометрия за изследване на костна плътност и диагностиране на остеопороза.

Скенерът е открит, напълно безшумен, с голям отвор и натоварване на лежанката. Част от предимствата му са, че отчита персоналната антропология на всеки пациент като възраст и килограми, с което се постига перфектно качество на изследванията. Апаратът е с минимално вредно въздействие на рентгеновите лъчи върху човешкия организъм спрямо предишното поколение апарати, като същевременно запазва високата резолюция на триизмерния образ.

SOMATOM Go.Now прилага специална технология за намаляване на отблясъците от импланти, изкуствени стави и пейсмейкъри. Със скенера се обслужват пациенти, с медицински направления по Здравна каса или срещу заплащане, всеки делничен ден в „ДКЦ I Габрово” ЕООД, база 1, намираща се на бул. „Трети март” № 3.

Кметът на община Габрово Таня Христова подари на медицинския екип, обслужващ пациентите в ДКЦ I, икона на Света Богородица, дело на габровската художничка Ива Мошкова, и им пожела Божията майка да бди над тях и ги закриля.

Снимки в галерията.

 

На добър час, бъдете здрави, усмихнати и вдъхновени!
15 Септември 2021
Габрово отбелязва „Европейски дни на наследството“ на 18 септември с богата програма
15 Септември 2021