Създателите на най-мащабния фестивал за илюзионно изкуство Магична среща „Златна котка“ - Quick Hands Project представят новия си проект „Царете на магията“ в Габрово на 2 септември 2021 г. /четвъртък/.

Топ илюзионистите на България ще представят света на магията както отблизо, така и на сцена и ще дадат възможност на най-любопитните да надникнат зад кулисите на изкуството, разкривайки основни знания.

От 16:30 до 19:30 ч. в градинката с мечето най-младите таланти на българското илюзионно изкуство ще демонстрират магичните си умения в най-модерния стил на магията, а именно „магия отблизо“ (close-up magic). Зрителите ще станат не само свидетели на магията, но и ще могат активно да участват в създаването и изпълнението ѝ, а между 17:30 и 18:30 ч. ще се проведе работилница за фокуси, където всеки желаещ е добре дошъл да се научи на базови магически умения.

Вечерта ще приключи с магичен гала-спектакъл „Царете на магията“ с начален час 20:00 ч., който ще се проведе на площад „Възраждане“ с вход свободен. На сцената ще се качат основателите на Quick Hands Project – Дани Белев, Мистър Джим, Маг Жиров, както и Мат Мърдок.    

Събитията са част от инициативата на Quick Hands Project „Царете на магията“, която се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“, Фондация „За нашите деца“, Съюз на илюзионистите в България, Дарик радио и Община Габрово.