Кметът на Габрово Таня Христова и вицепрезидента на БФС и президент на Аматьорската футболна лига Румян Вълков станаха част от инициатива „8:0 за хората срещу зависимостите“, организирана от сдружение „Реванш“ и фондация „Общност в помощ на зависимите“ под патронажа на Българския футболен съюз.

Осмият спортно-терапевтичен лагер в Национална футболна база „Бояна“ включва 40 участници от Варна, Габрово, Кърджали и София, които преминават през специално адаптирани тренировъчни сесии, дискусии, семинари, уъркшопи и съвместно обучение за изграждане на устойчиви житейски навици.

Инициативата „8:0 за хората срещу зависимостите“ използва футбола като мощен социален инструмент. Мотото на проявата е "Не всички хора са зависими, но всички зависими са хора".

Участниците от Габрово са от терапевтичен център "Св.Илия" и от Превантивно-информационния център на Община Габрово. Основна цел на инициативата е превенция на рисковото поведение и повишаване на мотивацията за трезвен начин на живот чрез спорт и обучение.

При старата на инициативата Таня Христова приветства участниците с думите: „Вашата кауза е повече от благородна и от цялото си сърце ви поздравявам за смелостта да се изправите срещу проблемите и за готовността да се преборите с тях. Вие сте пример, че когато трудностите се посрещат открито, честно и заедно - винаги има изход“. Тя сподели, че ще се радва Габрово да бъде домакин на следващото издание на спортно-терапевтичния лагер.

Българският футболен съюз е традиционен партньор на инициативата, която ежегодно се провежда от 2015 г. насам.

 

 

 

ОТКРИТА ПРОЦЕДУРА ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА С ПРЕДМЕТ: „OСНОВЕН РЕМОНТ С ПРЕУСТРОЙСТВО НА СГРАДИТЕ И СЪОРЪЖЕНИЯТА НА КОМПЛЕКС „ЛЕТЕН ТЕАТЪР“ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА МЛАДЕЖКИ ЦЕНТЪР В ГАБРОВО“
27 август 2021
Християн го направи, донесе олимпийски медал!
28 август 2021