ДФА „Габровче“ участва в международния фолклорен фестивал „Джаковски шевици“ в Хърватия. Габровските изпълнители бяха част от големият форум по покана на извънредния и пълномощен посланик на България в Хърватия Генка Георгиева.

Фестивалът в Джаково е на 55 години и се провежда под патронажа на президента и премиера на страната. В него се включиха 43 фолклорни формации от Хърватия, Унгария и България.

„ДФА „Габровче“ беше цветът на фестивала. Оказахме се най-младата формациия, с най-пръстите костюми“, каза за „Часът на Габрово“ художественият ръководител на на ансамбъла Лъчезар Захариев.

"Габровче" участва с група от 35 човека - оркестър, певици и танцьори, които се представиха с две програми от по 10 минути. Сред хубавите моменти на фестивала бе срещата на габровските изпълнители с посланика на България в Хърватия Генка Георгиева.

Повече за участието на ДФА „Габровче“ в международната извява, чуйте в „Часът на Габрово“ по Бумернаг ФМ от Лъчезар Захариева и две млади дами от изпълнителите - 14-годишната Десислава и 12-годишната Полин. 

 

 

Поетиката в изкуството на Иван Донков
10 август 2021
ПОКАНА ЗА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ОТЧЕТА ЗА КАСОВОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА ГАБРОВО ЗА 2020 г.
10 август 2021