Кметът Николай Сираков се срещна с новите шампиони на България по хандбал за девойки 8-10 клас – отборът на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. Той поздрави момичетата на треньорката Антоанета Андреева, които спечелиха титлата в Хасково в оспорван двубой със състава на Нови пазар. За него разказаха и самите шампионки - още повече, че миналата година именно там, след спорно съдийство, загубиха първото място.

Отличник на този двубой е Биляна Григорова. Това е четвърта шампионска победа в историята на Природоматематическата гимназия от ученическите игри по хандбал, с което отборът получи правото за участие в Световните ученически игри през следващата година. Кметът пожела на момичетата класиране в шестицата и им благодари, че осмислят свободното си време в спортните зали.

Съвсем навреме дойде и добрата новина, че залата за хандбал на стадион „Христо Ботев“ ще бъде изцяло ремонтирана и догодина те ще могат да тренират при съвременни условия. Момичетата получиха подаръци и отбелязаха победата с обща снимка.

Това е втората шампионска титла за габровския ученически спорт през този сезон – преди три седмици златни отличия в баскетбола извоюваха и девойките 11-12 клас на Националната априловска гимназия.

Габрово е сред градовете, избрани за тестване на Референтната рамка за Европейски устойчиви градове
2 юни 2011
УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ – Зелените идеи в действие
6 юни 2011