Gabrovo Green Accelerator ще подкрепи с 25 000 лева българска компания в начален етап на развитие, която защити най-добрият проект зa зeлeни бизнec иновации. Възможност за достъп от партньорите на събитието до финансиране могат да получат и други от представените проекти.

Акселераторът е фокусиран да финансира проекти, съсредоточени върху ключови сектори в местната икономика с потенциал за зелени иновации - включително здравеопазване, образование, околна среда, транспорт и логистика, дигитализация, бързооборотни стоки и други. Той е отворен за компании от цялата страна, които ще реализират дейностите си в Габрово. Събитието ще премине през няколко етапа. Желаещите да участват в него могат да се регистрират на интернет страницата https://gabrovoinnovationcamp.eu до 10.08.2021 година. Участниците, които ще продължат в обучителната програма ще бъдат обявени на 31.08.2021 г., а официалното откриване ще се състои онлайн на 1.09.2021 г.

Селектираните компании ще бъдат подпомогнати да структурират правилно бизнеса си чрез онлайн обучителни модули, водени от доказани и успешни професионалисти по темите Кръгова икономика, Стратегия, Маркетинг, Продажби, Иновации, Проектен мениджмънт и Презентационни умения.

Финалът на Gabrovo Green Accelerator ще се състои в Габрово на 9.10.2021 г., когато компаниите ще представят пред жури своите проекти и най-добрите ще получат финансиране.

Gabrovo Green Accelerator се организира от Община Габрово, Областен информационен център – Габрово и Innovation starter box и е част от програмата на „Европейски зелен лист“ – екологичната награда на Европейската комисия за 2021 година, която заслужено спечели Габрово.

"Приеми ме на село - Възраждане" и божествената искра на младостта
3 август 2021
ВиК Габрово уведомява
6 август 2021