За пети път Габрово е домакин на Международен баскетболен лагер. В него участват около 180 деца от 8 до 18-годишна възраст, включително спортисти от Гърция, Турция, Италия и Северна Македония.

Около седмица продължава програмата за лагерниците с двуразови тренировки, като са предвидени и няколко традиционни съпътстващи събития, съобщи организаторът на кампа Владимир Искров. 

Тази година се навършват 10 години от създаването  турнир "Христо Донков", който ще се състои на 29 и 30 юли.

Също в петъчния ден /30 юли/ ще се проведе международният турнир "Купа на Габрово" за хора с увреждания. Първият мач в надпреварата е от 18:00 часа в Спортна залат „Ороловец“, а на следващия ден, 31 юли от 10:30 часа, българският отбор ще се срещне с отбор от супер лигата на Турция.

„Трудолюбие, постоянство, дисциплина, добро възпитание и физическа издръжливост са качествата, които всеки състезател трябва да притежава“, категоричен е Владимир Искров. Според него спортните училища в страната трябва да предлагат програма, съобразена с нуждите на съвременното общество, за да могат децата с потенциал в спорта да получат възможностите, които заслужават.

Всички габровци, които обичат спорта и баскетбола са добре дошли на мачовете в Спортна зала "Ороловец", а тренировките по адаптиран баскетбол също мога да бъдат наблюдавани всеки ден от 19:00 до 21:00 часа.

Мащабното спортно събитие се случва със съдействието Община Габрово и ОБК „Чардафон” – Габрово.

Цялото интервю с Владимир Искров, чуйте в „Часът на Габрово“ по радио Бумеранг ФМ.

 

Нови менюта за храна в детските заведения в Габрово
28 юли 2021
Мобилният пункт през август
28 юли 2021