Серия от детски творчески и образователни ателиета на екологична тематика организира Музеят на хумора и сатирата в Габрово. Те ще се проведат на 22 и 23 юли на територията на Музея и на 25 юли в местността Узана. Инициативата е посветена на екологичния фестивал „Узана поляна фест“ и отличието „Европейски зелен лист“, чийто носител за 2021 година е град Габрово.

За 22 юли от 11:00 до 12:30 часа е насрочено ателието „Как да рециклираме в полезни вещи“. Малките природолюбители ще научат как пластмасовите отпадъци могат да се превърнат в саксии, кашпи, украшения и др. Да разберат повече за рециклирането, какви са ползите от разделното събиране на отпадъците и как човешката дейност застрашава околната среда. Участниците трябва да носят непотребна пластмасова бутилка (2 – 2,5 л) или кофичка от кисело мляко.

На 23 юли от 11:00 часа изложбата „Град Градина“ ще приюти ателието за градско градинарство. Желаещите да се включат ще научат какви са разликите между градското градинарство и озеленяването, как се засажда растение, как се поддържат зелените площи и какво работи градинарят.

В неделя, 25 юли, от 11:15 до 12:30 часа в детския център на „Узана поляна фест“ ще има беседа за опазването на околната среда и изчезващите растения и животни. Децата ще научат повече за лешоядите, червеногушата гъска, белошипата ветрушка и къдроглавия пеликан. Участниците ще изработват моливници под формата на защитени птици от отпадъчни тубички, предоставени от габровската фирма „СТС Козметикс“.

Всички ателиета са подходящи за деца между 6 и 12 години. Входът за заниманията, които ще се проведат в Музея на хумора, е 5 лв. Притежателите на карта „Приятели на хумора“ ползват отстъпка от 20%.

Записването е на телефон 0878 458 430 или на имейл press@humorhouse.bg.

*По информация на Музей „Дом на хумора и сатирата“

ПРОЕКТ iPLACE С УЕБИНАР НА ТЕМА „ВЪЗРАЖДАНЕ НА ГРАДСКИТЕ ЦЕНТРОВЕ“
19 юли 2021
Под микроскопа на габровския театър във фокуса на руската комедия
20 юли 2021