Екипите на част от филмите ще представят продукциите си, включени във второто издание на София филм фест в Габрово. Трите фестивални дни започват днес в 19 часа с премиерна за Габрово прожекция на "Лов на дребни хищници". Режисьорът Цветодар Марков, сценаристът Христиан Ночев и актьорът Мариан Вълев ще представят лично на зрителите своя филм и публиката ще има възможност да разговаря с тях след прожекцията. Ето какво споделя режисьорът: „Това е филм за младите. Мотото му „Филм за истинско приятелство” е много подходящо за обръщение към младите хора, израснали по време на прехода, към които най-вече е насочен филмът. Неслучайно целият екип, с който работех, е на възраст под 35 години. Но филмът е и за всички, които се чувстват млади. Всеки ще намери нещо за себе си и ще го разбере по свой си начин. Искам с „HDSP: Лов на дребни хищници” да успея да развълнувам хората и да докосна сърцата на тези, които винаги ще вярват в приятелството”.

На 5 юни от 19 часа ще се състои специалната прожекция на „Лора от сутрин до вечер” - още един от най-новите български филми. Режисьорският дебют в игралното кино на Димитър Коцев-Шошо ще се срещне със зрителите в Гарбово в същия уикенд, в който тръгва официално по кината у нас.

Режисьорът и сценарист Димитър Коцев-Шошо и една от актрисите във филма д-р Антонина Ковачева ще представят "Лора от устрин до вечер" в Габрово и с радост ще отговорят на зрителските въпроси след прожекцията

Габрово е сред градовете, избрани за тестване на Референтната рамка за Европейски устойчиви градове
2 юни 2011
УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ – Зелените идеи в действие
6 юни 2011