Във връзка с 68-та Международна колоездачна обиколка на България на 3 и 5 юли се въвежда временно ограничение на движението.

Временната организация на движение в участъците, по които ще преминават колоездачите ще се въвежда непосредствено преди провеждането на състезанието. Колоната ще се води от два пилотни автомобила.

На 3 юли в 12:15 часа се спира движението по трасето, преминаващо през с. Бериево - с. Градница и с. Душево -разклон за гр. Габрово по път I-404.

В 12:30 часа се спира движението в участъка: разклон за с. Яворец - с. Драгановци, с. Янковци - гр.Габрово, като движението ще бъде спряно по бул. "Стефан Караджа", ул. "Брянска", ул. "Скобелевска", бул."Априлов", бул. "Хемус", бул."Столетов", през кв. "Любово" - път Е-85 посока връх „Шипка“.

На 5 юли в 14:00 часа ще бъде затворен проходът Шипка, като колоната ще премине около 15:30 часа през вр. Шипка - новият обходен път на гр.Габрово - село Поповци - бул."Стефан Караджа" - ул."Скобелевска" - финалът ще е на пл."Възраждане".

Пътят ще бъде освободен за движение след преминаване края на колоната.

На 5.07.2021 г. във връзка с провеждането на състезание Купа "Габрово", от 10.30 до 14.30 часа ще бъде преустановено движението по следния маршрут: пл. "Възраждане" - ул. "Лазар Донков" - ул. "Драва", ул. "Добри Карталов" - ул. "Ванче Михайлов" - ул. "Съзаклятие" - пл. "Възраждане". За времето на проявата линиите на градския транспорт ще се движат по ул. "Юрий Венелин".

На 5 юли паркингите зад Община Габрово и зад Съдебна палата - Габрово няма да са достъпни за гражданите. На същата дата, във връзка с провеждането на 68-ата колоездачна обиколка на България, се въвежда ограничение в зоните за почасово платено паркиране и такси на паркиралите автомобили в зоните няма да се събират.

 

 

 

Прекъсвания на електрозахранването във връзка с модернизацията на уличното осветление /07.07. - 16.07.2021 г./
2 юли 2021
Летен строителен кампус - академия за лидери
2 юли 2021