Екипите на Младежки център Габрово, Общински съвет по наркотични вещества, Превантивно – информационен център и младежка зона „Щайгата“ обединиха усилията си в общата им кауза – младежите на Габрово!

Лятото е времето, в което младите хора могат да открият себе си и своите таланти в различни инициативи, организирани безплатно на територията на община Габрово. В периода 14 – 21 юни 2021 г. екипите на младежките организация към Община Габрово, със съдействието на директорите на габровските гимназии, организираха информационна кампания за предстоящи събития.

При срещите с ученици бяха представени дейностите по проект  BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово”, възможностите, които предоставят младежките организации и пространства, както и информация за предстоящите събития – „Приеми ме на село“, „Открит урок по перкусии с Калин Вельов“ и велопоход „С колело за добро“.

Целта на екипите е тези срещи с младите хора да станат традиция, за да могат заедно да творят по пътя към повече възможности за тях в нашия град. Всяка идея за инициатива и събитие може да споделите на yc@gabrovo.bg .

Заповядайте на:

25 юни, 18:30 часа, градинката с мечето - открит урок по перкусии с Калин Вельов

25 юни, 20:00 часа, пл. Възраждане - концерт на Калин Вельов и Амазония

26 юни, 11:00 часа, пл. Възраждане - велопоход "С колело за добро" 

Младежки център Габрово се реализира по проект BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово” на Община Габрово, финансиран чрез Финансовия механизъм на ЕИП. По проекта  партньори на Община Габрово са Университетският колеж за зелено развитие в Норвегия и Технически университет – Габрово.

Младежка зона „Щайгата“ привлича младежите, като им предостави възможност за пълноценно осмисляне на свободното време. В нея ще намерите много настолни игри с познавателна и занимателна насоченост,развиващи въображението, креативността и логическото мислене. В зоната младежите имат възможност да дискутират и различни теми свързани с интересите им. "Щайгата" се роди като идея от габеовските младежи, а беше припозната и реализирана от Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно – информационен център.

 

РЕГИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕКА "АПРИЛОВ-ПАЛАУЗОВ" С ПОРЕДЕН СПЕЧЕЛЕН ПРОЕКТ
23 юни 2021
Музей „Етър“ – едно наистина подходящо място за еньовденските празници
23 юни 2021