Специално да отбележим, че велопоходът не е само за деца и младежи, а за всички любители на колоезденето!

Затова проверете велосипедите, пригответе каските и енергийните блокчета и ви очакваме в събота, 26 юни, в 11 часа на пл. "Възраждане". 

Събитието "С колело за добро" е посветено на Международния ден за борба с наркоманиите и има за цел да привлече интереса на младите хора към спорта като алтернатива на рисковото поведение.

Инициативата няма състезателен характер, а определеното трасе е подходящо за всички възрасти – деца, родители, баби и дядовци. 

Старт-финалът е на пл. „Възраждане“. Трасето преминава по: ул. "Скобелевска" - ул. "Брянска" - ул. "Хр. Смирненски" - десен завой по ул. "Орловска" - десен завой по ул. "Доктор Никола Василиади" – ляв завой при Дом на хумора и сатирата по ул. "Брянска" - ул. "Скобелевска" - финал на площад “Възраждане”.

Тези, които нямат възможност да се явят на старт-линията, могат да се присъединят от всяка точка на трасето.

Участниците ще бъдат водени от пилотна полицейска кола, а в края на колоната ще се движи обозначен служебен автомобил.  С цел недопускане на инциденти, по улиците, включени в трасето, ще бъде създадена временна организация на движение.

Начало на велопохода ще дадат спортистите от колоездачен клуб „Янтра-Исполин“ заедно със своя треньор Даниел Петров. С участието си в събитието те подкрепят всички, които припознават спорта като начин на живот, и заедно с тях ще покажат на останалите, че да караш колело с приятели е едно от най-забавните занимания.

След финала на велопохода, на пл. „Възраждане“, ще можете да тествате майсторството си на две гуми на трасе с препятствия. Ще има музика, награди и много добро настроение. 

Желаещите да се включат в спортните събития могат да заявят участие, като се регистрират тук.

Събитието е и част от инициативите, които Габрово посвещава на зелените политики, като носител на екологичната награда на Европейската комисия – „Европейски зелен лист“ за 2021 г.

Националният музей на образованието с урок и изложба в Етрополе
23 юни 2021
Отблизо с някои от панелистите в Дните на климата и енергията
23 юни 2021