Вторият етап от ремонта на участъци от пътя Габрово – Дебел Дял започна и ще бъде финансиран съвместно от Агенция „Пътна инфраструктура“ и Община Габрово.

Първият етап от реконструкцията на участъка, който обхваща улици „Чардафон“, „Никола Войновски“, „Момина скала“ и част от кв. Гачевци, започна през 2014 г. като достигна до пресечката на ул. „Никола Войновски“ с ул. „Граничар“. Вторият етап включва останалата част от улиците до разклона за село Мечковица в кв. Гачевци.

По улиците ”Никола Войновски” и ”Момина скала” „ВиК” ООД – Габрово извърши подмяна на водопровода.  

„След ВиК интервенциите е предвидена цялостна рехабилитация на пътното платно в участък от около 3,5 км - до кв. Гачевци. В зоните около ул. „Малина“ предстоят дейности, който да решат дългогодишни проблеми с отводняването“, уточни зам.–кметът на Община Габрово инж. Деян Дончев.

Споразумението между Община Габрово и Агенция „Пътна инфраструктура“ за съвместното финансиране на втория етап от ремонта беше сключено през април. Според договореното, Агенция „Пътна инфраструктура“ осигурява финансирането за дейностите по отводняване на пътното платно и възстановяване на асфалтовите настилки. От своя страна Община Габрово ще обезпечи останилите видове ремонтни работи както и доставката и монтажа на вертикалната сигнализация, на парапети и стоманени предпазни огради.

 

Снимка: Архив Община Габрово

Резултати „Моето зелено Габрово“ - конкурс за есе и рисунка, посветени на наградата „Европейски зелен лист"
17 юни 2021
Публични търгове за земеделска земя в землище Донино
17 юни 2021