След едногодишното прекъсване през 2020 г., инициативата на Община Габрово „Приеми ме на село“ отново ще бъде реализирана.

Мерките за борба с COVID-19 и грижата за възрастните баби и дядовци „под наем“, които изискваха спазване на физическа дистанция, не позволиха „внучета назаем“ да гостуват в габровските села, но не успяха да угасят нашия ентусиазъм и огромното ни желание да развиваме идеята.

Използвахме времето в търсене на нови форми, с които инициативата да продължи да бъде полезна и атрактивна за младите хора, при спазване на въведените ограничения и мерки за безопасност. И това лято „Приеми ме на село“ ще се случи! В различен формат и с различни предизвикателства, свързани с практически знания и умения, като ще запази най-ценното – възможността младите хора да се потопят в атмосферата на малките ни планински селца, да общуват с бабите и дядовците, да изпитат удовлетворението от добре свършената и полезна за местната общност работа.

Тази година „Приеми ме на село“ ще се завърне с две възможности: за тийнейджъри от 15 до 19 години от Габрово - дневни лагери от 5 до 9 юли, и „Възраждане“ /2-8 август и 9-15 август/ - за младежи от 19 до 29 години от близо и далече.

Ние продължаваме да работим по планирането и подготовката на „Приеми ме на село`2021“, а всички вие – активни, креативни, любознателни и трудолюбиви млади хора, планирайте в лятната си програма участие в осмото издание на инициативата!

Всичко важно за „Приеми ме на село“ ще бъде публикувано на сайта на Община Габрово и на сайта на инициативата (www.priemimenaselo.eu).

 

385 кг опасни отпадъци в двудневната акция
26 май 2021
Как „Успяваме заедно” в детска градина „Ран Босилек”
27 май 2021