Мобилният пункт за разделно събрани отпадъци от домакинствата разширява обхвата си с нова локация – кв. Войново. Добавената нова точка в трасето на пункта е провокирана от желанието на жителите на квартала да се включат в инициативата. Те ще могат да предадат своите отпадъци в пункта на 17 април, когато пунктът ще посети основните улици в кв. Войново.

Освен новата локация мобилният пункт продължава да изпълнява графика си за месец април и да обхожда габровските квартали. В първия ден от месеца пунктът ще посети кв. Трендафил 1 и кв. Трендафил 2, а на 2 април той ще бъде на разположение на живущите в кварталите Стефановци, Бойката, Златари и Тончевци.

Пълният график и останалите точките по трасето на пункта за месец април може да видите ТУК.

Работното време на мобилния пункт е от вторник до събота (включително), от 14:30 до 18:00 часа.

През 2021г. продължава и кампанията с награди. Всички, предали отпадъци на мобилния пункт, имат възможност да получат специална награда, осигурена от организаторите на инициативата - Община Габрово и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“.

Наградите ще се получават чрез събирането на печати в специална книжка, като за получаването на един печат е необходимо предаването на минимум три вида отпадъци. А наградите са атрактивни, удобни и насочени към опазване на природата – пакет компост, текстилна торбичка, тефтер, шапка или комплект за пикник.

В пункта могат да се предават разделно събрани битови отпадъци: пластмаси, хартия, метал, стъкло, текстил, фритюрна мазнина, батерии, дребни излезли от употреба уреди, лекарства с изтекъл срок на годност, флакони и опаковки от препарати.

Инициативата на Община Габрово и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“ е изключително популярна сред габровци, които вече две години предават своите разделно събрани отпадъци в мобилния пункт. Събраните количества се насочват за рециклиране, обезвреждане или оползотворяване.

Цветът на надеждата
1 април 2021
Танцуващото тяло и отварянето на пространството
1 април 2021