Студенти от цялата страна могат да се включат в осмото издание на академията за стартиращи иновативни проекти „Български иновационен хакатон“.

Технологичното събитие ще се проведе на 4 и 5 юни, а участниците ще имат 24 часа, за да развият бизнес идеите си. Организатор е агенцията за иновации „Иновейшън стартър“ (Innovation Starter) в партньорство с водещи университети от страната.

Европейската инвестиционна банка осигурява голямата награда от 10 000 лв. Представителството на Европейската комисия в България ще организира посещение в Брюксел за победителите. Ще бъдат дадени и специални награди – едногодишно менторство, участие в предприемаческа програма и други.

Състезанието ще е под формата на хакатон с елементи на програмиране и прототипиране. За едно денонощие участниците ще преминат през менторски сесии и обучения за осъществяване на концепциите им. Надпреварата ще се състои в литературен клуб „Перото“ към Националния дворец на културата в София и ще се излъчва на живо в социалните мрежи.

Проектите ще бъдат оценени от жури, включващо инвеститори, преподаватели, технологични експерти и иноватори. От името на Технически университет – Габрово член на академичното жури е проф. д.м.н. Стоян Капралов, директор на Университетски център за работа с изявени студенти и ученици.

Регистрацията на студентските отбори (от 2 до 5 участници) се заявява до 15 май 2021 г. в сайта на инициативата.

Община Габрово отдава под наем офиси на улица Априловска
25 март 2021
Часът на Земята: 60 минути за природата с изгасено осветление
25 март 2021