"Водният проект на Габрово и към момента остава най-добрият пример за успешно изпълнен мащабен ВиК проект. Инвестицията гарантира на габровци едни от най-добрите ВиК услуги, едни от най-малките загуби вода по мрежата си и една от най-чистата вода в България", каза за „Часът на Габрово“ председателят на Управителния съвет на „Български ВиК холдинг“ ЕАД инж. Иван Иванов.

Според него ВиК операторът в Габрово може да бъде даван за пример и тепърва услугите, които предлага ще се подобряват още, а съвместните инвестиции ще се увеличават.

Инж. Иван Иванов гостува днес в „Часът на Габрово“ по Бумеранг ФМ по повод Световния ден на водата.

Ежегодно на 22 март вниманието на международната общност се фокусира върху важността на питейната вода и защитата на водните ресурси. Денят е определен за Световен ден на водата, за да се повиши общественото съзнание и култура по отношение на опазването на този изключително ценен и изчерпаем ресурс. В Габрово принос към тази кауза има екологичният ефект, който бе постигнат с проекта за Водния цикъл на града. Той бе изпълнен периода 2012 – 2015 г. - изградени бяха 120 км ВиК мрежи в града, ремонтирани 5 помпени станции, а двете пречиствателни станции – за питейни и отпадъчни води са напълно реконструирани.

Темата за водата е актуална в Габрово и с днешна дата, когато усилията са насочени към продължаването на инвестициите за водоснабдяването на селата.

Цялото интервю с председателя на Управителния съвет на „Български ВиК холдинг“ ЕАД инж. Иван Иванов чуйте в звуковия файл.

 

„Седмица на поезията 2021“ в Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“
22 март 2021
Зимна обстановка – община Габрово към 08:00 часа на 24.03.2021 г.
24 март 2021