Пътищата в общината са почистени и обработени. Снежната покривка в централна градска част е 7 см., във високите части на общината до 15 см.

Пътните настилки в областта са обработени, проходими при зимни условия.

На прохода Шипка температурата е -6°C. Пътната настилка е заснежена и опесъчена, около 60 см. В сила е забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътят към курортен комплекс Узана е обработен, проходим при зимни условия. Снежната покривка там е 70 см, температурата е -6°C. Това информират дежурните на Областно пътно управление.

 ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата.

Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити.

Няма населени места без електроснабдяване.

Времето в Габрово е облачно със снеговалеж, температурата на въздуха е -2°C, а влажността - 92%.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, топлоподаване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в нормално.

Налице са предпоставки за образуване на ледени висулки по покривните конструкции на сградите. Във връзка с това напомняме на гражданите да бъдат особено бдителни в близост до фасади на сгради.

!!! Община Габрово напомня на собствениците, наемателите и ползвателите на имоти за задължението да почистят стрехите и фасадите на сградите си от ледени висулки, както и тротоарите пред тях от лед и сняг.

 Прогнозата за времето:

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, но през деня ще се повишава и ще го доближи.

Днес облачността ще бъде предимно значителна и на много места в страната ще превалява сняг, на места покрай Дунав дъжд и сняг. Вечерта в повечето райони валежите ще спрат. Ще духа до умерен, в Източна България и по долината на Струма временно силен вятър от север, с който ще нахлуе още студен въздух. Максималните температурите в повечето райони ще бъдат между 1° и 6°, в София 1°-2°.

Над планините облачността ще е значителна, на много места ще има валежи от сняг, в Западна и Централна Стара планина, както и в планините в Югозападна България, ще са значителни. Вечерта в повечето райони валежите ще спрат. Ще духа предимно силен северен вятър, с който температурите още ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра - около минус 11°.

 

Инж. Иван Иванов, „Български ВиК холдинг“ ЕАД: Водният проект на Габрово остава най-добрият пример за успешно изпълнен мащабен ВиК проект
22 март 2021
Включете се в кампанията "Зелено Габрово"
24 март 2021