Държавен куклен театър – Габрово ще отбележи Световния ден на кукления театър за първи път с поредица от празнични събития. А всеки гост ще получи лично и запомнящо се посрещане.

10:00 ч., начало. Беседа за 50 – годишната история на театъра, кукленото изкуство в Община Габрово – минало, настояще и бъдеще. Ще научите повече за сценичния живот отвъд завесите, ще се разкрият тайните на кукления театър и пренадлежащите му компоненти. Водещи на беседата – Директорът на театъра и актрисата Янна Генчева.

10:30 ч. – „Ела и стани куклен актьор“ – творческа среща на специално изработената сцена във фоайето на театъра с водеща Радостина Андреева. Всеки желаещ да вземе участие ще има възможност под светлините на прожекторите да се обучи и запознае с актьорската игра и спецификата на видовете системи кукли в кукления театър отблизо, съпроводено със снимка за спомен.

10:45 ч. – Прочитане на Международно послание на УНИМА.

11:00 ч.– Празничен спектакъл на „Мечо Пух“ по мотиви на А. А. Милн. Постановка – Съби Събев, музика – Георги Гарчов, сценография Томиана Томова. Участие ще вземат Радостина Андреева, Жулиета Колева и Богдан Богданов.

 

През 2003 г. Международния съюз на куклените театри към Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО), обявява 21 март за ден на Кукления театър. Посвещава се на подкрепата и популяризирането на кукленото изкуство по целия свят.

Уикенд в театъра
19 март 2021
Дежурна детска градина в Габрово за периода от 22 до 31 март
19 март 2021