Очакват се валежи от сняг и ще духа силен и поривист вятър от запад - северозапад. Ще има условия за преспи и навявания. През първата половина от деня валежите ще са значителни. Количества - около 25 mm.

Прогноза за България за 17.03.2021

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане значително по-ниско от средното за месеца.

През нощта ще е облачно и ветровито. На много места ще вали, в планините, Предбалкана и високите полета на Западна България - сняг, в останалите райони - дъжд примесен със сняг. По-съществени ще са количествата валеж в Централна Северна и в Североизточна България. Минималните температури ще са между 0° и 5°. Утре в планинските райони, Предбалкана, Лудогорието и високите котловинни полета снеговалежите ще продължат, а покрай Дунав и в източните райони валежите ще са от дъжд. Главно над югозападната част от страната ще има разкъсвания и намаления на облачността. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 8°.

В планините ще бъде облачно със снеговалежи. Ще духа силен северозападен вятър и ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра - около минус 8°.

Младежи от Габрово и Петах Тиква се срещнаха онлайн
16 март 2021
Излезе от печат специален брой на Алманах „Зорница“
16 март 2021