Изпълнителният директор на габровската фирма „Мехатроника АД“ Мирослав Хинков е единственият българин и един от общо трима европейци, поканени да участват в Международен бизнес форум за производство на пластмасови туби в Индия, с фокус върху козметичния и фармацефтичния сектор. Другите двама европейци са от швейцарски машиностроителни фирми.

Хинков ще бъде лектор в събитието по покана на индийското министерство за микро, малки и средни предприятия и Търговската камара на Индия. Подкрепящи партньори са Индийският институт за опаковки, Индийската асоциация на производителите на опаковъчни машини и машини за гофрирана хартия, Съветът за насърчаване производителите на туби, Институтът за производство на опаковъчни машини, Организацията на пластмасовите преработватели в Индия.

Конференцията ще се състои на 18 и 19 март в град Ню Делхи и може да бъде проследена и дистанционно.

Мирослав Хинков ще направи две презентации - на машини за производство на гъвкави туби и на машини, които едновременно произвеждат и пълнят туби.

„Мехатроника“ АД продава машините си на индийския пазар повече от 15 години и има продадени голям брой машини както в Индия, така и в няколко други държави в Азия като Пакистан, Бангладеш, Шри Ланка, Индонезия.

Индийски неправителствени организации съвместно с правителството на Индия усилено работят по дигитализацията на икономиката и по въпроси, свързани с използването на нови материали, машини и технологии за производство с цел опазване на околната среда чрез намаляване на замърсяването с пластмасови отпадъци.

 

Награда LUX на публиката: гледайте номинираните филми и гласувайте
15 март 2021
От 15 до 31 март отсъствията на децата в предучилищно образование са допустими по желание на родителите
16 март 2021