/визуализация – л.арх. Мария Савова/

„Цветен рай около храма“ е името на кампанията на Ротари клуб – Габрово, която стартира днес с цел да бъдат събрани средства за изграждане на зелени и цветни площи, и засаждане на дръвчета около новата църква в кв. Младост.

Община Габрово е изготвила проекта за паркоустройството на пространството около храма. За неговата реализация ще са необходими 18 500 лева.

Предвид обстановката в страната, свързана с COVID-19, традиционният Маскен бал тази година ще се проведе нетрадиционно, информират от Ротари клуб – Габрово: „Няма да се съберем в заведение, няма да има музикално-развлекателна програма и дефиле на маскираните. Но ще има кауза! Ще има виртуален маскен бал, търг на предмети с наддавания и виртуален пъзел, визуализиращ нашия „Цветен рай около храма“. Всеки един от нас може да си закупи парченце от този пъзел и да види къде точно ще бъде неговото дръвче, храстче, роза или рододендрон!“, казват от Ротари клуб – Габрово.

Кампанията започва в навечерието на Сирни Заговезни и ще продължи един месец. Така с настъпването на пролетта и преди предстоящите християнски празници ще може да стартира залесяването около храма, считат инициаторите. Днес те обявиха, че първият дарител в каманията е кметът на Габрово Таня Христова.

Инициативата „Цветен рай около храма“ представиха днес в „Часът на Габрово“ по Бумернаг ФМ президентът и секретарят на Ротари клуб – Габрово Диана Гатева и Калоян Иванов.

 

 

Пълният запис на предаването чуйте тук:


 

Фотоконкурс "Габрово – зелен, гостоприемен, вдъхновяващ"
12 март 2021
Община Габрово кандидатства по „Патронажна грижа +“
12 март 2021