Община Габрово получи отличие за най-мащабно финансиране от Фонда за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ.

Призовете се връчват по повод 10-годишната дейност на ФЛАГ като дългов инструмент на държавната политика за регионално развитие, осигуряващ навременна финансова помощ за общинските инвестиционни програми.

С близо 17 млн. лева Габрово е сред първите три общини, усвоили най-много средства от ФЛАГ. Сключени са 8 договора за кредит, с които е подкрепено изпълнението на 10 проекта в сферата на образователната, социалната, културната и екологичната инфраструктура, както и подобрения в градската среда.

Отличия за най-мащабно финансиране от ФЛАГ получиха още общините Стара Загора и Свиленград.

Официалната церемония по награждаване се състоя на 23 февруари 2017 г. в рамките на ХХХ Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/. Председателят на Съвета на директорите на фонд ФЛАГ Добромир Симидчиев и изпълнителният директор Надя Данкинова връчиха отличията на най–изявените общини.

Специална награда получи НСОРБ, което е в основата на идеята за създаване на Фонда. През годините Сдружението е подкрепяло работата и популяризирането на ФЛАГ и е съдействало за утвърждаването му като финансов инструмент за развитие на българските общини и региони.

Видео презентация по повод 10-годишнината на фонд ФЛАГ с кадри от реализираното чрез габровските проекти е публикувана на: https://www.youtube.com/watch?v=Zga0OY9ksgM

Таня Христова с награда „Зелена община“ в конкурса „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023 г. Кметът на Габрово с приз „Стожери на българщината“