Карнавални трупи на кокили от Лондон, Хамбург и Бремен откриха Седмицата на хумора в Габрово, която започва днес, 16 май, и приключва на 22 май.

Кулминацията на празниците е в събота, 21 май, когато е и уникалният карнавал в града - с повече от 2000 участници в шествието. Началото му е в 18.00 часа, а мотото тази година – „Няма такава държава, има такъв град“.

Трупите са готови да споделят своя опит на кокилите с всеки престрашил се, по време на ателиетата с демонстрации, които се организират днес. Междувременно могат да бъдат срещнати и в града, където закачат минувачите, танцуват и дори регулират движението, което неизменно се обърква при колоритната им поява.

Тази вечер, в 20.30 часа, на площад „Възраждане“ можем да ги видим и в светлинно шествие.  Mandinga Arts, Stelzen Arts и Oakleaf Creativity, както и доброволци от Габрово, ще преминат през централната търговска улица и ще завършат отново на площад „Възраждане“. След тях на сцената ни очаква едно нестандартно трио - Ивайло Ангелов – виола, Даниела Данис-Христова – цигулка и Мартин Иванов – акордеон, които ще ни покажат едно по-интересно лице на музиката.

Програма, новини и всичко интересно около карнавала в Габрово, можете да следите събрано на следния линк http://gabrovo.bg/articles/index/lang:bg/p:478

 

Няма такава публика Балансьори на кокили откриха седмицата на хумора в Габрово с уникално светлинно шоу