Темата на Карнавал 2016 г. е „Няма такава държава, има такъв град!“

Малката Мина, която днес има имен ден, режисьорът на карнавала Иван Минчев и кметът на Габрово Таня Христова завъртяха пясъчния часовник и дадоха старт на петото годишно време в Габрово – карнавалното. То започва всяка година точно в единадесет часа и единадесет минути на единадесетия ден от единадесетия месец. С него стартира подготовката за Карнавала – най-голямото и пъстро събитие в града, уникално за България.

Кметът на града обяви и темата на Карнавал 2016, който тази година е с дата 21 май: „Няма такава държава, има такъв град!“. Вече всички желаещи да участват могат да започнат приготовленията на своите костюми, а най-нетърпеливите, като клоуните Додонка и Мимитко, можеха да пуснат своите карнавални желания и идеи в специален карнавален куфар.  От там, с помощта на магия, те отлитат направо в кабинета на режисьора.

Всичко това се случи за първи път под усмивката на Вечнозелената котка - копие на Габровската котка с отрязана опашка, която е главно действащо лице в карнавалното шествие. Вечнозелената котка е с височина 4 метра и 20 сантиметра и ще посреща габровци и гостите на града в градинката на ул. „Брянска“, пред сградата на НТС.

Там е разположена и 15-метрова пейка, която ще направи мястото още по-приятно, очарователно и специално!

Повече снимки от събитието можете да видите на страницата ни във фейсбук тук

Няма такава публика Честит първи април! И не на шега - търси се мома за женене!