Столицата на хумора – Габрово - и през този 1 април е най-веселото място в страната. Тази година денят на шегата обаче бе избран за съвсем не шегаджийското обявяване на кастинг за булка на Рачо Ковача – митичният основател на града. С намирането на подходяща половинка се е заела лично градската управа, която е обещала вино, кумове, рокля, ракия и музика, в случай, че начинанието бъде доведено до успешен край.

Габровци не държат бъдещата невеста задължително да е от Габрово, но държат тя да има специфични ценени в града умения:

да прави от нищо нещо

да играе кръшно ръченица по терлици, за де не заглушава музиката от Севлиево

да умее да готви супа от охлювени черупки

да знае как се слага кранче на яйце

да сечете монетата на четири

да обича котки

И накрая, но в никакъв случай не на последно място - умение, когато изкарва пет лева, да харчи десет, а останалите да ги спестява.

Днес на улица „Радецка“ усмихнати сватовници оглеждаха младите булки по главната улица на града и им подшушваха за кастинга, а на най-подходящите даваха написани точни инструкции с изискванията и кандидатстването. Интересът беше голям и някои дори взеха листче за сестри, съседки и приятелки.

Ако и вие искате да се запишете на кастинг, до края на април изпратете трите си имена, възраст, снимка, адрес и телефон за обратна връзка на email: kultura@gabrovo.bg.

 Ще Ви се обадим!

Няма такава публика Първите желаещи да участват в кастинга за булка на Рачо Ковача вече са факт