Театрална Формация „Движение“  при Природо-математическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ спечели голямата награда „Златна маска“ в Международния фестивал на руската култура „Россия  – источник вдохновения“ в град Торино, Италия.
Пътуването се осъществи от  14 до 17 май 2015 г. по проект, съфинансиран от Община Габрово, по Програма Култура. Спектакълът „Човекът в калъф“ по Чехов, който получи покана за участие в рускоезичния фестивал „Балаганчик“ в Торино, Италия, беше представен на сцената на фестивала на 16.05.2015 год. Дванадесетте момчета и момичета, от които половината зрелостници, вдигнаха на крака публиката в залата, а възгласите „Молодцы!“ и продължителните аплодисменти, без съмнение показаха, че са представили достойно Габрово, а и България, като единствен театрален състав от страната ни.
Спектакълът е подготвен на руски език от преподавателя по руски език в гимназията Ценка Илиева. Хореографията е на Весела Генчева, а режисурата – на Марияна Митева.
За голямата награда театралната формация разбра след като се върна в Габрово. Журито присъжда „Златна маска“ за цялостен спектакъл и открои постижението им сред участници като Австрия, Украйна, Финландия, Румъния, Молдова и Италия.
Приет е отчета по проект ART TIDE МЕЖДУНАРОДНА КУЛТУРНА БОРСА Проект „ART TIDE Международна Културна Борса” ще изпълнява Клъстер Творческо Габрово ООД по Програма Култура на Община Габрово